Eurogros en Woord en Daad investeren in de toekomst van kinderen in Burkina Faso

Eurogros helpt in samenwerking met Woord en Daad 5 kinderen in Burkina Faso naar school. Dit doen Woord en Daad en Eurogros in samenwerking met een lokale partnerorganisatie die sponsorkinderen voorbereidt op een plek in de maatschappij.

Het doel van de sponsoring

Het belangrijkste gedeelte van de sponsoring betreft kwalitatief goed en christelijk onderwijs. De kinderen leren lezen, schrijven, krijgen les uit de Bijbel en werken aan hun persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden. Docenten geven de kinderen liefde en aandacht. De partner van Woord en Daad heeft ook oog voor wat de kinderen nodig hebben om goede schoolprestaties te leveren:
 • Schoolmaterialen
 • Betrokkenheid van ouders
 • Gevarieerd en gezond voedsel
 • Nette kleding
 • Medische zorg

 • ‘Ik heb eigenlijk geen woorden die uitdrukken hoeveel dit alles voor mij en mijn familie betekent’

  Onze investering gaat verder

  Steeds vaker vraagt de partnerorganisatie oud-sponsorkinderen of zij iets terug willen doen wanneer ze hun opleiding succesvol hebben afgerond. Zo gaan oud-sponsorkinderen via de lokale partner aan de slag als vrijwilliger of doen zij een financiële bijdrage. Zo gaat onze investering in kinderen in Burkina Faso verder dan de schoolperiode, maar nemen de kinderen op hun beurt zorg goed onderwijs over.

  Het verhaal van Fatao Nebie, een gesponsord kind

  ‘Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn en dank God voor jullie support al die tijd! Dankzij sponsoring kon ik naar de basisschool, deed ik de opleiding elektrotechniek, kwam ik in aanraking met het christelijk geloof en leerde ik Jezus Christus persoonlijk kennen. Ik heb eigenlijk geen woorden die uitdrukken hoeveel dit alles voor mij en mijn familie betekent. Als manager van cashewfabriek Anatrans ben ik verantwoordelijk voor het hele proces van de cashewverwerking: een goede baan, waardoor ik mijn familie (ouders en 6 broers en zussen) kan ondersteunen.’

  Sponsorkind in India

  Hoe het is om een dag met een sponsorkind me te kijken? Bekijk het filmpje over Stanley in India!

  Help ook mee!

  Ook als particulier kunt u een kind steunen. Help een kind voor € 30,- per maand naar school en geef het een toekomst! Kijk voor het sponsoren van een kind op de website van Woord en Daad.